2016

Precis som vanligt 2016

Resume, Säsongen 2015 avslutades med en synnerligen allvarlig incident. På självaste finaldagen bortfördes den åtråvärda pokalen av en samling  gemena fruntimmer. Pokalen utsattes för en osedvanligt  brutal hantering  vilket har gett pokalen men för all framtid. Hela tilltaget filmades av dom  nidfulla   kjoltygen. Filmen har i den efterföljande  rättsprocessen använts som tungt  vägande bevis material. Dom i ärendet har nyligen meddelats och samtliga inblandade fruntimmer dömdes att på fester  under år 2017 bära kort kort och högklackat om minst 8 cm.

Säsongen 2015 slutad jämnare  än någonsin, spolingen Hansson som mot slutet av säsongen spelade bildskön golf  var ytterst nära att lägga vantarna på pokalen.  Även Bonnarps starke man gnistan Ivarsson var nära att uppnå sin högsta dröm, Ivarsson som fram till hål 17 hade en fot i pokalen missad sin chans när han på artonde hålet slog ett slag som var ca 50 cm långt och lika mycket i sida där med kunde den regerande mästaren åter säkra slutsegern.

Inför 2016 års tävling har ett antal udda tränings metoder har avslöjats under vintern.  IT-chef Hansson har med förhoppning om ökad muskelstyrka och därmed längre drivar grävt lera  sin källare.  En om möjligt mer udda tränings variant har Gnistan Ivarsson stått för, Ivarsson har under en stor del av gångna vintern ängnat sig åt krypgrunds träning utklädd till smurf, vad detta kan tänkas ge för fördelar inom golf är det ingen av dom etablerade golf tränarna som konsulterats i ärendet kunnat svara på.  

Precis som vanligt genomfördes årets första tävling på Bjäre GK. Kakelungnmakare Mattiasson som med ny trimmat handicap  gjorde precis som han brukar och vann i storslagen stil med en 40 poängs runda , och tog därmed ledningen i  champange championship, en placering som han sedan prenumererat på hela säsongen . Ivarsson som normalt sätt brukar finnas med i toppen efter första tävlingen hade en tämligen skröplig runda, är det månne vinterns krypgrunds träning som har slått fel ?

Årets vårresa arrangerades med bravur av yngre spolingen Hansson och var naturligtvis förlagd till rikets näst största stad där denna unge man valt att residera i. Göteborg  som för tillfället ståtade med ett förträffligt väder, precis som det ska vara på våra vårresor.  Det enda som saknades  var ett par riktiga regnskurar.  Dock var en gentleman på gott humör efter slaget på Vallda, direktör Johansson som gick segrande ur drabbningen beställde in stora gin o tonic i hotellets skybar samtidigt som Johansson med en nonchalant min gick omkring och sjöng ”tjo fadderittan Lambo” detta skulle dock visa sig vara fel strategi då direktörns golfspel dagen efter var betydligt dassigare.

Till årets påtvingade Hallands runda som för dagen var förlagt till Hallandes näst bästa bana som även denna har grusparkering  var uppslutningen trots nämnda grusparkering  nära på 100 procentig, bara yngre spolingen Hansson saknades.  Hotell direktör Fredriksson spelade monumentalt imponerande  golf och  visade hur man tacklar en hallänsk åkerlapp trots att baggen bara innehåller tre stycken halvantika vapen. När dagens resultat summerades visade det sig att samtliga ur Hansson klanen hade parkerat sig på de tre sista platserna i tabellen och munvige direktör Johansson myntade genast uttrycket Hansson träsket.

Som ett trevligt alternativ till golf arrangerades i under sommaren en automobiltur för deltagare försedda med taklösa bilar, årets runda planlagd och ledd av gnistan Ivarsson med hustru kallas numera i folkmun ”Ivarssons smålänska irrfärder” rundan Ivarsson planlagt lät deltagarna se silosar från alla tänkbara håll, testa återvänds gränder,  spela melobilkryss och träffa älgarna Marieloise o Petronella. En mycket uppskattad helg, trotts alla felkörningar och en allvarlig närings brist.

I slutet av augusti startade höst säsongen med de avgörande golf runderna ,spänningen var olidlig, skulle Kakelungsmakaren ha nerver nog att hålla sig kvar i topp eller skulle den evige tvåan direktör Johansson klara av att äntligen få en inteckning på den åtråvärda pokalen. Tävlingen på Barsebäck vanns av spolingen Hansson som i ruset av lycka över detta samt att nämnd spoling lämnat Hansson träsket ville vaska en flaska champagne i klubbens bar. Detta tilltag stoppades dock av övriga deltagare som inte tyckte denna typ av sprit missbruk lämpar sig med en mediåker score på 32 poäng. Kvällen avslutades med en trevlig grill fest anordnad av Fredriksson och familjen Matthiasson, festen fortsatte med disco dans och groggar på Zacapa o cola långt ut åt natten .

Precis om vanlig genomfördes en utlandsresa, den gång arrangerad i huvudsak av spolingen Hansson, resan som i år var förlagd till Tyskland som för stunden stoltserad med vackert sensommar väder och bjöd på stenhård golf. Mycket stod på spel, titeln som Tysk mästare, och slaget om den åtråvärda pokalen som fortfarande var en öppen historia. Tre runder golf genomfördes med skiftande resultat, bäst lyckades direktör Johansson som kammade hem titeln som tysk mästare och numera kan titulera sig ”Herr champion of currywurst tournament”  Övriga populära inslag var köttabulle Svenssons ”golf clinic” Svensson visad med stor entusiasm  hur man slår draw och fade med omväxlande resultat och stor boll kostnad , Svensson har under större delen av säsongen praktiserat denna typ av golf vilket kan ses i sponsor tävlingen där Svensson generöst bidragit med frikostiga bidrag.  Men som Svensson själv säger ”jag spelar bra golf men det blir inga points”.

Turneringens lägsta score stod  Internet chef Hansson , det var precis Hansson lyckade nå ett två siffrigt resultat trots 18 hål och fotbolls målade bollar som kostat en mindre förmögenhet, mest troligt är att Hansson som nybliven husrenoverare mest tänkte på tigersågar och bygglov.

Övrigt värt att nämnas är att yngre spolingen Hansson som parkerat sig på en tung jumbo plats i tabellen pga. fågeljakt och svamp plockning  lyckades på 18 hålet sista dagen hålla sin hästspark till drive på banan och därmed vann en längsta driv, stort grattis.

När alla resultat räknades samman visade det sig att Kakelugnsmakare Mattiasson tillförskansat sig en i det närmsta ointaglig ledning för att erövra den åtråvärda pokalen. Ånyo ser det ut som att den evige tvåan Direktör Johansson får bita i det sura äpplet igen. Som grädde på moset krävde Mattiasson att direktören i fortsättningen skulle kallas ”silver Sara”. Hur det hela slutade vet vi ju i nu läget.

Stort tack till alla till alla goa gubbar som gjort ännu en säsong värd att minnas samt tack till alla damer som står ut med oss. 

Härmed förklaras säsongen 2016 avslutad.  

Och som Bonnarps starke man säger, nästa år då jävlar ska här spelas golf !!!!!!!!!!